Huid voorbereiden op zon

Zo ga jij jouw huid voorbereiden op de zon

Julia Schut

Julia Schut

De zomer is al in Nederland, je huid voorbereiden op de zon is dus van groot belang. De zon is erg schadelijk voor onze huid en kan een gevolg zijn tot versneld huidveroudering of zelfs huidziekten. Iets wat we absoluut niet willen! Maar hoe zorg je er nou voor dat je toch kan genieten van de zon, zonder die zichtbare gevolgen die we echt niet willen?

Zo ga jij jouw huid voorbereiden!

Gebruik een zonnebrandcrème

Klinkt logisch, maar absoluut niet te vergeten. Een kwalitatieve zonnebrandcrème is duur en daardoor zijn we geneigd minder zonnebrandcrème op onze huid aan te brengen, terwijl dit geen overbodige luxe is. Het is belangrijk om iedere dag een sunblock op het gezicht te gebruiken, zelfs in de winter. UV-straling is altijd aanwezig, daarvoor hoeft de zon niet te schijnen. Zonnebrandcrème is tevens preventief tegen rimpels, dus vergeet de zonnebrandcrème nooit meer!

Gebruik je al een dagcrème met SPF? Goed bezig, maar let op. Vaak is de beschermingsfactor in een dagcrème te laag (denk aan SPF 5 of 10) voor een optimale bescherming. Het is aan te raden een aparte sunblock naast je dagcrème te gebruiken.

Huid voorbereiden op zon
Huid voorbereiden op zon

Start met een hoge beschermingsfactor

Gaat de zomer beginnen? Hoera (of niet)! Gebruik de eerste paar dagen een hoge beschermingsfactor op je huid. De huid maakt melanine aan zodra het in aanraking komt met UV-straling. Melanine zorgt voor het pigment in de huid en dit pigment zorgt weer voor bescherming tegen UV-straling. De aanmaak van voldoende melanine kan echter een paar dagen duren. Daarna kun je een iets lagere factor gebruiken, mocht je daar een voorkeur voor hebben, maar let op: blijf goed beschermen.

Gebruik een hydraterende crème

De zon trekt veel vocht uit de huid en daardoor kan ook jouw huid trekkerig aanvoelen of er dof uitzien. Dat gevoel dat je huid ieder uur van de dag om een beetje crème vraagt. Kies een goede hydraterende crème, passend bij jouw huidtype. Breng deze ‘s ochtends en ‘s avonds aan en je merkt direct verschil. Je huid voelt niet meer trekkerig aan en zal mooi glimmen! Wie wil dat nou niet? Geen idee wat voor een crème jij zou moeten gebruiken? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Tip: Vind je een crème niet genoeg? Een goed masker doet ook wonderen!

Drink voldoende water

Gebruik je inmiddels een goede crème? Mooi. De volgende stap: drink voldoende water. Je huid moet zowel van binnen en buiten worden gehydrateerd. Water drinken bevordert de zuivering van het bloed en de bloedtoevoer naar je huid waardoor de stofwisseling wordt bevordert. Hierdoor worden comedonen en rimpels aanzienlijk minder. Maar genoeg water drinken is natuurlijk niet alleen in de zomer van belang.

Op zoek naar goede producten voor jouw huid? Neem contact op en maak vrijblijvend een afspraak.

Volg op Instagram of op Facebook!

Info@sojuul.nl
0642894517
Brouwerspad 11
5411BG Zeeland

Ga jij jouw huid voorbereiden op de zon?
www.salonjuul.nl
Maak afspraak

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trend

Lees dit ook!