Cupping massage

De cupping massage

Julia Schut

Julia Schut

Het ziet er gek uit, maar de werking is ontzettend krachtig. De huid wordt omhoog gezogen door een vacuüm cup, waardoor de huid aan het werk wordt gezet en er ontzettend veel positieve effecten ontstaan. De doorbloeding wordt gestimuleerd, er wordt gewerkt tegen rimpeltjes, verklevingen worden verminder en de huid ziet er stralender uit. Juist, ik heb het over de cupping massage. Wat is dat nou precies? En hoe kan dat zoveel effect geven? Ik leg het je allemaal uit!

Hoe werkt de cupping massage?

Eigenlijk heel simpel. Er wordt als eerst een verzorgende olie over de huid verdeeld. Vervolgens wordt er in een speciale siliconen cup geknepen die op de huid wordt gezet. Daardoor wordt de huid vacuüm gezogen. Door circulerende en oppervlakkige bewegingen met de cups over de huid te maken en met verschillende volgordes te werken, ontstaat er een mix van de cosmetische bindweefselmassage, lymfedrainage en shiatsu. Dit heeft veel effecten, zoals:

  • Losmaken van verklevingen
  • Afvoeren afvalstoffen
  • Maakt spieren los
  • Lift het bindweefsel
  • Ontgift het lichaam

Hoe voelt dat dan, zo’n cuppingmassage?

Tijdens de cupping massage kan wat pijn worden ervaren. Op plekken met verklevingen zal dit wat erger zijn, bijvoorbeeld bij cellulitis. Een voordeel van de cups is dat de intensiteit makkelijk aangepast kan worden. Bij een eerste ervaring met cups, zal de intensiteit opgebouwd worden. De cupping massage wordt in veel gevallen gecombineerd met een bindweefselmassage. Dit heeft een dubbel effect op het bindweefsel.

We brengen de huid in een ‘herstellende’ fase tijdens een cupping massage. Dit is een reden dat de huid voor een tijdje rood van kleur kan zijn en beurs aanvoelt. Dit is een natuurlijke reactie van de huid en trekt weer weg.

Samen voor het beste resultaat!

In kuurverband zal het beste resultaat zichtbaar worden. Doordat ik stimulerende producten gebruik tijdens de cupping massage, geef ik de huid een extra boost. Je kunt een behandeling ook upgraden met een fruitzuur peeling. Een fruitzuur peeling verwijdert de dode huidcellen, waardoor de werkstoffen ook de dieper gelegen huidlagen zullen bereiken. Hierdoor zal het resultaat eerder en beter zichtbaar worden en behalen we eerder het gewenste effect.

Inmiddels benieuwd geworden naar deze behandeling? Bekijk voor de mogelijkheden, of neem contact op. www.salonjuul.nl
Maak afspraak

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trend

Lees dit ook!